Skip to main content

Coaching

Coaching op haptonomische basis

Wil jij jezelf verder ontwikkelen op persoonlijk vlak, heb je vragen die te maken hebben met je ambities, veranderingen in je werk, wil je er meer uithalen voor jezelf? Wellicht is coaching op haptonomische basis dan wel iets voor jou.

Haptonomische coaching is begeleiding op basis van haptonomie, waarbij jouw gevoelsbeleving centraal staat. Waar bij andere vormen van coaching meer het accent ligt op je cognitief denken en gedragsverandering, gaat het bij coaching vanuit de haptonomie meer over wat je ervaart en voelt bij jezelf. Hierdoor krijg je zicht op je eigen patronen, overtuigingen, belemmeringen, maar ook je mogelijkheden die je zelf kunt aanspreken en kunt inzetten! Denken en gevoel komen meer op één lijn, waardoor je makkelijker keuzes maakt die bij jou passen. Hierdoor kom je dichter bij jezelf en vergroot je dus je mogelijkheden. Niet door het aanleren van ‘trucjes’ maar vanuit jouw eigen persoon, wie jij echt bent met jouw kwaliteiten.

Persoonlijke ontwikkeling

Coaching op haptonomische basis is passend voor iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen, zowel privé als op werkvlak.
Het is geschikt voor je als je met vragen zit zoals bijvoorbeeld:

  • Hoe kan ik beter leren omgaan met spanning, druk, stress?
  • Past wat ik wil ook echt bij mij?
  • Hoe kan ik beter mijn grenzen bewaken?
  • Hoe durf ik een nieuwe stap te zetten, een keuze te maken?
  • Hoe kan ik beter samenwerken met anderen?
  • Hoe ga ik om met veranderingen in mijn werk?
  • Hoe blijf ik vitaal en energiek?
  • Hoe kan ik beter voor mijzelf zorgen?

Bewustzijnsontwikkeling

Bij de start van het traject kijken we samen naar je vraag en formuleer je aan welk doel je wilt werken. Door gesprekken, ervaringsgerichte oefeningen en aanraking op de bank krijg je inzicht in je eigen patronen en je wijze van contact maken met jezelf en met mij.
Hierdoor ontwikkel je je bewustzijn over hoe je omgaat met jezelf, met anderen en hoe je dat doet in je dagelijkse (werk)omgeving. Dit geeft herkenning, inzicht en gevoelsbeleving. Na een paar sessies sta ik samen met je opnieuw stil bij je geformuleerde doel en maken we dit nog concreter en specifieker. We focussen daarbij uiteraard wat je anders wilt in je werk of privé situatie. Ook stellen we vast hoeveel sessies er nodig zijn en stellen we evaluatiemomenten in.

Door de coachsessies word je je meer bewust van je eigen kwaliteiten en talenten. Je gaat ervaren wat je zelf wilt, wat je goed doet en welke stappen en keuzes je wilt maken in je werk en/of privé. Dit vergroot je zelfvertrouwen en hierdoor blijf je dichter bij jezelf.

Coaching of Haptotherapie?

Bij coaching is het vertrekpunt dat je prima functioneert maar jezelf graag wilt ontwikkelen en verbeteren.
Bij haptotherapie is de hulpvraag vaak meer acuut en zijn er symptomen en klachten waardoor je minder goed functioneert. Als je hierover twijfelt bespreken we dit in het kennismakingsgesprek.

 

Tarief en vergoeding

Onder bepaalde voorwaarden is coaching of loopbaanbegeleiding aftrekbaar van de inkomstenbelasting voor particulieren. Ben je ondernemer of ZZP’er dan kan je de kosten als ondernemerskosten opvoeren.
Vaak zijn werkgevers ook bereid om een coachingstraject te vergoeden. Het is zinvol om de mogelijkheden met je werkgever te bespreken. De kosten zijn €90,= per sessie van 60 minuten, excl. 21% btw.