Skip to main content

Contact

Nathalie Reijnen 
Praktijk voor Haptotherapie
Hanenstraat 12
5363 TS Velp (Nb)

Mijn praktijk is gevestigd in Velp (bij Grave) en gemakkelijk te bereiken vanuit Nijmegen, Wijchen, Oss, Uden, Cuijk, Boxmeer en Ravenstein.

 

Openingstijden

Maandag, Dinsdag en Donderdag:
9.00 – 17.30 uur

AGB code zorgverleners: 90102154
AGB code praktijk: 9061631
KvK nummer: 17224664

Aanmelden voor een afspraak, vrijblijvende kennismaking of wil je graag meer informatie ?
Stuur een mail naar info@haptotherapie-nathalie.nl of vul dit formulier in. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op. Bellen mag ook op 06-12095128

Ervaringen

Burn out – Mogen zijn wie ik werkelijk ben

Nathalie is een heel prettig en rustig persoon, die mij alle rust en ruimte gegeven heeft om me te ontwikkelen, ook op de momenten dat ik stil stond. Dit is ontzettend waardevol, omdat je zo zelf leert ontdekken wat je kunt veranderen en hoe je je opstelt tegenover bepaalde problemen. Ik heb geleerd contact met mezelf te maken en mezelf daarin serieus te nemen. Ik heb geleerd dat wat voor problemen er ook spelen, deze beïnvloed worden door de manier waarop je contact maakt met jezelf en de wereld om je heen. Hierdoor is de begeleiding van Nathalie iets wat ik de rest van mijn leven met me mee neem.

Meer ruimte voor mijzelf, minder spanning, meer rust ervaren

In eerste instantie kwam ik bij Nathalie om het eeuwige stressen van mijn studie de kop in te drukken. Voorheen ben ik bij een praktijkondersteuner van de huisarts geweest voor mijn klachten en zij heeft mij doorverwezen. Ik wist absoluut niet wat haptotherapie inhield en ik moet ook eerlijk toegeven dat ik er best sceptisch over was toen ik er wat over had gelezen. Toch besloot ik het eens te proberen, want niet geschoten is altijd mis. Bij een intakegesprek heeft Nathalie duidelijk gemaakt wat haptotherapie nou eigenlijk doet en zijn we er samen achter gekomen dat haptotherapie een geschikte therapie was voor mijn ‘probleem’. Tijdens de intake hebben we doelen gesteld. Je stelt heel concreet op wat je voor jezelf wilt bereiken. Ik ben uiteindelijk ongeveer drie kwart jaar bij Nathalie geweest en heb aan het einde heel veel hokjes af kunnen kruisen! Uiteindelijk heb ik veel meer bereikt dan alleen maar minder stressen om mijn studie. Het is een mooi proces van bewustwording en het leren herkennen en erkennen van je gevoel. Je leert dat het ontzettend belangrijk is om naar je gevoel te luisteren en niet alleen maar met je gedachten in je hoofd te blijven zitten. Daarbij is Nathalie gewoon een heel fijn persoon. Ik heb mij altijd begrepen en op mijn gemak gevoeld bij haar. Ik vond het een fijne combinatie van praten over waar je meer zit en daar uiteindelijk door middel van aanraking en positieoefening ook iets mee doen. Ik ben echt heel erg blij dat ik haptotherapie een kans heb gegeven, want ik overdrijf niet als ik zeg dat ik er echt heel veel aan heb gehad”

Burn-out, balans herstellen tussen hoofd en lijf

“Door een burn-out heb ik contact gezocht met Nathalie omdat de connectie tussen mijn denkhoofd en mijn lijf/gevoel weg was. Het kennismakingsgesprek was prettig maar ook spannend, wat kon ik verwachten? Na een uitgebreide intake werd voor mij duidelijk waar ik mee aan de slag kon gaan. Door de aanrakingen van Nathalie gebeurde er van alles in mijn lichaam. Dit was soms spannend, maar ik heb dit pad mogen bewandelen in mijn eigen tempo. Het contact tussen mijn hoofd en lijf heb ik weer kunnen herstellen, waardoor ik weer kan voelen en dus beter heb geleerd mijn grenzen aan te geven en te zorgen voor mijzelf. Ik ben weer ” Ik” en durf nu beter mijn grenzen aan te geven. Hierdoor is het voor mij en mijn omgeving duidelijker waar ik voor sta en wat ik van mijn omgeving verwacht”

Leren loslaten, vertrouwen op mijzelf en de ander, leren delen

“Nathalie gaf me meteen een gevoel van vertrouwen en veiligheid. Met haar wilde ik wel de zoektocht aangaan naar mijzelf. Ik merkte namelijk dat ik vaak handelde vanuit mijn hoofd, praten.., ook over moeilijke dingen daar ben ik goed in. Ik zag bij mijzelf patronen die ik graag wilde veranderen, o.a. lastige situaties hield ik lang bij me, omdat ik deze niet kon loslaten.. Bij Nathalie leerde ik om te kijjken naar mijzelf, te voelen hoe ik in het leven sta, hoe ik omga met mijzellf en de ander. Door meer ruimte voor mijzelf in te nemen, mijn gevoelens meer toe te laten, daarop te vertrouwen en te delen ervaar ik nu veel meer rust. Ik kan weer op mijn eigen benen verder”

Eigen ruimte voelen en weer innemen

 “Ik kwam bij Nathalie terecht omdat ik weer even opnieuw mijn eigen ruimte mocht leren voelen, ervaren en innnemen. Al bij het intakegesprek voelde ik een vertrouwde kllik met Nathalie. De sessies bij haar hebben me weer dichter bij mijzelf en mijn eigen IK gebracht! Nathalie is in haar begeleiding warm, open, respectvol en laat je in je waarde. Je mag het op jouw manier en tempo ondergaan. Ik ben haar dankbaar voor het vertrouwen en de veiligheid die ze heeft gegeven

Vertrouwen op mijn gevoel, grenzen leren stellen en aangeven

Nadat mijn relatie was gestrand en ik even helemaal niet meer wist wat ik nu wilde en wie ik eigenlijk was, werd ik via een vriendin getipt om haptotherapie te volgen. Een beetje onwennig kwam ik de eerste keer bij Nathalie. Al vanaf het moment dat ik binnenkwam voelde ik mij op mijn gemak. Nathalie heeft een rustige, prettige uitstraling. Ze nam de tijd en luisterde aandachtig naar mijn vraag. We hebben samen doelen geformuleerd. In mijn geval waren dat o.a.;, durven vertrouwen op mijn gevoel, mijzelf zijn en weer terugvinden, duidelijk grenzen durven stellen en kunnen aangeven. Wanneer ik therapie had gingen we altijd eerst in gesprek over mijn gevoel en emoties op dat moment. Dat vond ik altijd erg fijn, er was aandacht en geen veroordeling. Ik merkte verder dat ik echt met mijzelf werd geconfronteerd. Het mooie van deze vorm van therapie is dat je meteen merkt dat je handelt naar de persoon wie je bent. Je leert jezelf dus (weer) kennen en ik kon door de aanrakingen het ook vertalen naar het dagelijkse leven. Dit nam ik mee naar huis om er mee aan de slag te gaan en bij de volgende therapiesessie werd dit dan weer nabesproken. Het is zo fijn dat ik door deze therapie bevestigd werd in de keuzes die ik zelf had gemaakt. Je kunt altijd vertrouwen op je gevoel en ik heb ervaren dat dit ook zo is. Na een half jaar heb ik de doelen die ik voor mijzelf stelde bereikt. Ik zit weer goed in mijn vel, sta “stevig” in mijn schoenen en weet dat ik mag en kan vertrouwen op de persoon wie ik ben!”

Luisteren naar eigen gevoel, leren delen, steun vragen

“Door bepaalde ervaringen in mijn leven had ik een patroon ontwikkeld waardoor ik regelmatig mijn gevoel wegstopte. Hierdoor wist ik soms niet eens meer wat ik precies voelde. Door middel van haptotherapie heb ik geleerd hoe ik dichter bij mijzelf kan blijven in lastige situaties, te durven vertrouwen op wat ik voel en dit ook te delen met anderen. Nathalie bedankt daarvoor.

Meer rekening te houden met mijzelf, minder ‘pleasen’ naar anderen

“Ik merkte dat ik het erg moeilijk vond om mijn grenzen te stellen naar mijn omgeving toe. Dit gedrag leidde er bij mij toe dat ik de hele dag met anderen bezig was. Mijn agenda was overvol en mijn hoofd liep over. Ik cijferde mezelf steeds weg. Door het voeren van gesprekken, aanraking en positiebepaling heb ik geleerd meer bij mijzelf te blijven, mijn grenzen te voelen en deze vervolgens in te zetten. In het begin was het voor mij best vreemd. Ik was niet bekend met haptonomie en me op deze manier uiten voelde voor mij wat onwennig. Ik was gewend alles met mijn hoofd te doen. Nathalie heeft mij geleerd om te voelen en daarin ook mijn grenzen aan te geven en vooral dat ik er mocht zijn zoals ik ben. Verder heb ik geleerd meer rekening met mijzelf te houden en niet alleen maar met een ander. Ik heb de begeleiding van Nathalie als zeer positief ervaren omdat ze een zeer innemend en warm persoon is waarbij je je snel op je gemak voelt.”

Verbinden met de ander, écht contact maken

 “De sessies hebben mij veel opgeleverd. Ik maak nu echt contact met de ander en met mezelf. Mijn verstand en gevoel zijn veel beter in balans en heb minder last van het oordeel van de ander. Hierdoor ervaar ik meer rust en ruimte voor mijzef en dat voelt geweldig!”

Balans – herstel van burn-out

“November 2018 kwam ik voor het eerst bij Nathalie. Ik zat toen twee maanden thuis met een burn-out. totaal weg bij mijn gevoel. Alleen maar rationeel ‘in mijn hoofd’ bezig met dingen die moeten gebeuren. Geen idee meer wat ik wil, wat ik nodig heb, wat ik voel.. Ik werd getipt om eens naar een haptonoom te gaan. Ik ben toen bij Nathalie gekomen. Als ik er nu aan terug denk zie ik me daar nog zitten als een brok spanning in een hele rustige ruimte met Nathalie die heel rustig blijft en zorgt voor een veilige sfeer. Stapje voor stapje heeft Nathalie bij mij het lijntje tussen ratio en gevoel weer hersteld. Het heeft me meermaals verbaasd hoe ze mij terug begeleidde naar mijn gevoel. Door gewoon naast mij te zitten, een aanraking of een kleine opmerking of vraag. Het lijkt eenvoudig en klein, maar de uitwerking is groot. Het heeft mij heel goed geholpen om weer in balans te komen.”

Zijn zoals ik ben

“Als er veel in je leven gaande is en je raakt hiervan uit balans. Als je in de overgang bent en je raakt hiervan uit balans. Als je merkt dat alles wat je probeert om overeind te blijven, niet leidt tot terugkomen in balans; Nathalie kan je helpen om je balans weer terug te vinden. Samen werken aan doelen, kijken naar jezelf, zonder oordeel. Daar waar ik mij kon verstoppen in een oesterschelp (uit contact gaan met de ander) leerde ik samen met Nathalie weer om de oesterschelp te openen. Er weer rechtop in te gaan staan. Zonder dicht te klappen. Er zijn zoals ik ben. Zonder oordeel.”