Skip to main content

Relatiebegeleiding

Liefde en samenleven

We kunnen in ons leven niet zonder elkaar, leven is samenleven. De liefde is wat ons bindt en waar iedereen in zijn leven naar verlangt. Bewust of onbewust.

De liefde is ons leven staat vaak centraal, maar is vaak ook ingewikkeld, soms kan de liefde niet meer stromen. Dan is er stagnatie, lopen we vast, verstaan we elkaar niet meer in de relatie met de ander. De communicatie is verstoord. In relatietherapie kijk ik hier samen met jullie naar. Hoe gaan jullie met elkaar om?

Verbondenheid én autonomie

In partnerrelaties gaat het altijd over verbondenheid én over autonomie. Samen en alleen.

Hoe doen jullie dit? Is er voor een ieder voldoende ruimte? Voel je je veilig bij de ander? Kan er gedeeld worden waar het werkelijk over gaat bij jezelf? Cijfer jezelf liever weg of ervaar je in de nabijheid van de ander te veel opgelegde druk? Waarom verstaan we elkaar niet meer? Hoe verloopt de communicatie?

Problemen uit het verleden kunnen een reden zijn waardoor je nu reageert op elkaar en waardoor dit de relatie voortdurend beïnvloed. Hier kijken we naar. Ik laat het jullie ervaren en er zelf betekenis aan geven. Dat is de kracht van haptotherapie.

Inzicht in patronen

Door haptotherapie krijgen jullie inzicht in elkaars patronen en hoe je met elkaar omgaat en wat jullie hier in willen veranderen, vanuit verbondenheid. Hierbij gaat het altijd over ontwikkelen van jezelf, en dus ook samen in de relatie. Het wordt tastbaar, voelbaar, herkenbaar en biedt mogelijkheden om het anders te doen.  Dit geeft verdieping, veiligheid, respect in jullie relatie. Jullie leren elkaar nog beter kennen.

Thema’s die aan bod kunnen komen zijn:

  • angst (om de ander te verliezen)
  • intimiteit, nabijheid, seksualiteit
  • grenzen
  • het erkennen, herkennen en delen van je gevoelens
  • vrijheid en ruimte
  • afhankelijkheid
  • vertrouwen

Tarief en vergoeding

Tijdens de eerste bijeenkomst is er ruimte om allebei je verhaal te vertellen en wat jullie vraag is.  Belangrijk is dat jullie samen willen werken aan de relatie.

Een sessie duurt een uur en kost € 90,= (exclusief 21% btw). Helaas wordt relatiebegeleiding niet door de zorgverzekeraar vergoed.