Skip to main content

Zakelijke trainingen

Gezonde balans binnen je bedrijf

Voor iedere organisatie is het van belang dat medewerkers gezond, vitaal, energiek, gemotiveerd en met plezier hun werk doen. Dit is van grote betekenis voor het succes van het bedrijf. Het vergroot de effectiviteit en productiviteit van het bedrijf. Zijn medewerkers goed in balans dan resulteert dat in minder ziekteverzuim, kan men beter omgaan met druk, tegenslagen en conflicten en ervaart men een fijne samenwerking met elkaar.

Workshops

Op haptonomische basis verzorg ik op maat workshops voor organisaties en bedrijven.

Daarbij werk ik ervaring en belevingsgericht. Juist door de ervaring en het werken met elkaar krijgen medewerkers inzicht in hun gedrag en geven zij daar zelf betekenis aan. De relatie met de ander is daarbij essentieel en de verbindende kracht. Hierdoor ontstaat inzicht, herkenning en vrijheid om andere keuzes te maken, juist ook op het werk. Dit biedt kansen voor nieuwe groei en ontwikkeling en verstevigt de samenwerking onderling.

Thema’s kunnen zijn:

 • Lichaamstaal
 • Samenwerken
 • Energie ontvangen & verliezen
 • Balans (werk & privé)
 • Grenzen van jezelf en de ander
 • Vitaliteit
 • Stress/burn-out preventie
 • Omgaan met druk

 

Traject Vitaliteit voor organisaties

Vitaliteit gaat over een juiste balans tussen draagkracht en draaglast. Ervaar je voldoende (levens) energie, veerkracht en motivatie om je op te richten, zin te geven aan je leven en hier betekenis aan te verlenen? Kan je daarmee verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en de ander, maak je de juiste keuzes en kan je je verbinden met de mensen om je heen?

Vitaliteit gaat over de kracht om te ‘vechten’ voor wat belangrijk voor je is, ofwel je passie. Wie dat vuur in zichzelf dooft, wordt a-vitaal, moe, lusteloos, sleept zich door het leven, kent zelden het geluksgevoel van ergens voor gaan en een wezenlijke behoefte vervullen.

Naast dat medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor hun vitaliteit heeft de organisatie (management) ook invloed op de autonomie en het welbevinden van de medewerker. Zij zijn een belangrijke factor als het gaat om sociale steun, erkenning, vertrouwen en veiligheid, waardoor medewerkers kunnen groeien in hun functie. Een goede relatie is voorwaardelijk.

Aanbod op maat

Samen met Sonja van Deursen (coach HR & duurzame inzetbaarheid) bied ik trajecten op maat aan voor organisaties en bedrijven. Zowel voor medewerkers als het management. Wij werken zeer ervaringsgericht, met een combinatie van coaching en haptonomie zodat deelnemers niet alleen cognitief bezig zijn maar ook zelf ervaren (voelen) waar hun kracht zit, bewust worden van hun patronen en waar nog wat te leren valt. Dit altijd in relatie tot elkaar.

Hierdoor komt er een balans tussen denken-voelen en gedrag, wat leidt tot betekenisverlening, juiste keuzes en bewegingsvrijheid. Oftewel: wat doet mij goed en wat niet?  In de trajecten ligt de focus altijd op kansen en kracht om verder te groeien en te ontwikkelen, samen met elkaar.

 

Aandachtsgebieden kunnen zijn:

 • Van betekenis zijn voor de ander, steun en oog hebben voor elkaar
 • Je verbinden (communicatie) met elkaar
 • Regie en verantwoordelijkheid nemen en geven
 • Begrenzen en ruimte geven
 • Balans vinden
 • Energie ontvangen/weggeven
 • Samenwerken

Resultaten

Betere vitaliteit van medewerkers resulteert in meer plezier en energie, een betere werk-privé balans, een fitter gevoel, minder stress, preventie van burn-out  (minder vaak en/of lang ziek), meer creativiteit en productiviteit, meer betrokkenheid en fijne samenwerking(en) binnen de organisatie.

Interesse?

Neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek ter oriëntatie. Ik bespreek graag de mogelijkheden, geheel op maat en afgestemd op je organisatie en/of bedrijf.

“Vertel me iets en het waait door me heen.
Laat me iets zien en ik weet het morgen nog.
Laat me iets voelen en ik weet het mijn hele leven.”
~ Lao Tse